Gratiskurs: Teori til fagbrev – Helsefagarbeider i Akershus

Foreløpig status
Ikke påmeldt
Pris
Free

Vil du ta fagbrev som helsefagarbeider og har adresse i Akershus?

Da er dette riktig sted å starte.

Aftenskolen tilbyr nemlig gratis eksamensforberedende for deg som bor i Akershus og har praksisgivende arbeid, eller ca 4 år eller mer arbeidspraksis innen helsearbeiderfaget.

Hvem passer kurset for

Dette kurset passer for deg som jobber innen helse, eller har mye arbeidserfaring innen helsearbeiderfaget, men mangler fagbrev som helsefagarbeider

Du må enten være i praksisrelevant arbeid eller ha fire år med arbeidserfaring (rundt 7000 timer). I tillegg må du ha tilstrekkelige norskferdighet for å kunne følge undervisningen (B1 anbefales)

Veien til fagbrev

Én av veiene til fagbrev går gjennom praksiskandidatordningen. Det er en ordning ment for de som har mye arbeidserfaring og vil da kun trenge en teorieksamen for å kunne gå opp til fagprøven.

For å ta fagprøven under praksiskandidatordningen må du bestå HEA3103 (som dette kurset vil hjelpe deg til) og ha 8750 timer dokumentert arbeidspraksis. Denne praksisen vil fylkeskommunen godkjenne. Det fins noen tilfeller som reduserer praksiskravet, men det kan du spør oss om direkte.

Eksamen

Målet med kurset er at du skal bestå teorieksamenen HEA3103 som er en av delene du trenger for å kunne ta fagprøven. Eksamenen kan tas i November eller i Mai, og vi vil hjelpe deg med å finne det beste tidspunktet for deg.

Eksamenen vil være en 5 timers tverrfaglig skriftlig eksamen som vil trekke på pensum fra VG1-VG3.

Praktisk info

Dette kurset settes opp i samarbeid med Akershus fylkeskommune og Kompetanseforbundet, og både undervisning, bøker og eksamensavgift vil bli dekket. Kurset er derfor gratis.

Selve undervisningen foregår på kveldstid slik at du kan kombinere det med jobb.

Hva må jeg gjøre?

For registrering, søknadsskjema og spørsmål – ta kontakt med Benjamin Grønvold på [email protected]

Please log in to join the chat
Handlekurv