Teori til fagbrev: Barne- og ungdomsarbeider

Kursavgift

kr 9990
  • 2 moduler
  • 32 undervisningsopgaver
  • 1 quiz
  • Hybrid
  • Norsk

Kurs

Ser du etter en utdannelse for å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeidet?

Da har du kommet til riktig sted. Dette er en barne- og ungdomsarbeider utdanning for deg som er voksen.

Gjennom dette kurset vil du lære det du trenger for å bestå den tverrfaglige eksamenen BUA3103.

Du vil få teoriundervisning og eksamenstrening slik at du er forberedt for å bestå teorien, og deretter gå opp til fagprøven som praksiskandidat, som fagbrev på jobb-kandidat eller modulstrukturert fag- og yrkesopplæring.

På denne siden vil vi beskrive detaljer ved kurset, og veien frem til fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Dersom du allerede nå ønsker å melde deg på kan du gjøre det øverst på denne siden. Du kan også ta kontakt med oss her for å få veiledning og hjelp.

Målet med utdanningen i barne og ungdomsarbeiderfaget

Målet med dette kurset er å gjøre deg forberedt til den teoretiske eksamenen knyttet til fagprøven i barne- og ungdomsarbeiderfaget (BUA3103).

Hvis du består denne eksamenen vil du, med 5 års relevant yrkespraksis (eller gjennom fagbrev på jobb og MFY), kunne gå opp til fagprøven.

Hva lærer du på kurset

På dette kurset følger vi læreplanene til helse- og oppvekstfag (vg1)Barne- og ungdomsarbeiderfaget (VG2) og Barne- og ungdomsarbeiderfaget (VG3). Du vil lære om helsefremmende arbeid, fysisk- og psykisk helse. Du lærer om hvordan kroppen er bygget opp, om kommunikasjon og samhandling. Du lærer om kost, ernæring og hygiene i tillegg til barn og unges utvikling.

Alle våre kurs er bygget opp som hybride kurs. Det betyr at du får tilgang til en omfattende nettressurs med innspilte forelesninger, interaktive oppgaver og skriveoppgaver. I tillegg får til tilgang til et ulikt antall samlinger som du vil se i påmeldingen. Disse samlingene kan være fysiske (i den byen som står) eller nettbasert (på Google Meets). Alle timene vil være sammen med erfarne lærere som har som mål å hjelpe deg til å bestå eksamen.

Hvis du ønsker hjelp til å sette opp en egen opplæringsplan er det bare å ta kontakt med oss.

Hvem passer denne utdannelsen for?

Dette kurset passer for deg som ønsker å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider.

Uavhengig av om du skal følge modulstrukturert fag- og yrkesopplæring (MFY)praksiskandidatordningen eller fagbrev på jobb, så vil du måtte bestå BUA3103. Dette kurset vil derfor passe deg uansett om du følger den ene eller andre ordningen. Her er en kort forklaring på forskjellen mellom de tre ordningene:

  • Fagbrev på jobb er en ordning for deg som er i fast jobb (minimum 50%) og har fra ett til fire år med praksis (mellom 1800 og 7000 timer). Det er arbeidsplassen din som må søke om å få deg inn i ordningen, men vi kan hjelpe med alt det praktiske. Dersom du passer disse kriteriene må du gjerne kontakte oss for mer veiledning
  • Praksiskandidatordningen er en ordning for voksne med mye arbeidserfaring. Dersom du har mer enn fem års arbeidserfaring (8750 timer) og består HEA3103 vil du kunne gå opp til fagprøven.
  • Modulstruktuert fag- og yrkesopplæring (MFT) er en ny modell for opplæringen som skal være bedre tilpasset voksnes behov, utgangspunkt og livssituasjon, slik at det blir det enklere å veksle mellom opplæring, arbeid og andre forpliktelser. I denne modellen har du status som deltaker fremfor lærling som du er under fagbrev på jobbordningen.

Dette kurset passer deg som har yrkeserfaring innenfor arbeid i skolen eller i barnehagen. Kurset passer også for deg som ennå ikke har yrkeserfaring, men som ønsker å utdanne seg i den retningen.

Pris på kurset i barne og ungdomsarbeiderfaget

Prisen på kurset varierer etter hvor du bor, og hvilken ordning du skal følge. Utgangspunktet er at kurset koster 9 990 kroner for hele kurset. Du vil da få tilgang til innspilte forelesninger og vil ha noen oppgaver underveis. Du følger da undervisningen når og hvor det måtte passe deg. I tillegg deltar du på omtrent 10 samlinger som har fokus på eksamen.

Dersom du er bosatt i Akershus kan du søke om å få hele utdanningen dekket. Du må fylle ut et søknadsskjema og levere dokumentasjon på minimum 7.000 timer med relevant praksis. Hvis du ønsker mer info om denne ordningen må du gjerne kontakte oss direkte.

Dersom du er bosatt i Agder kan du søke om å delta på gratiskurs som vi setter opp med midler fra Agder Fylkeskommune.

Kursene våre er godkjent av Statens Lånekasse, slik at du kan søke om både basislån, og for å dekke kursavgiften. Når du har fullført utdanningen, kan en del av basislånet bli gjort om til stipend hvis du oppfyller noen av kravene som du kan lese mer om på nettsidene til Statens Lånekasse

Hvis du er fagorganisert har fagforeninger stipendordninger for sine medlemmer.

Det hender også at du kan ta helsefagarbeider kurs via NAV. Hvis du tror det kan gjelde deg anbefaler vi at du snakker med saksbehandleren din. Dersom de har noen spørsmål kan de kontakte oss direkte.

Dersom du representerer en organisasjon som skal dekke kostnaden for en eller flere av dine ansatte kan du ta kontakt med oss for å se om vi har etablert en samarbeidsavtale med dere.

Oppbyggingen av kurset

Alle kursene er bygget opp på samme måte, men vil variere i hvor de foregår, hvor lenge de varer, og hvor mange kvelder i uken kurset er. Målet med kurset er å bestå den tverrfaglige eksamenen (BUA3103) og du vil få opplæring i programfagene på VG2-nivå dersom du også ønsker å bestå BUA2005, BUA2006, BUA2007 og BUA2008

Her er en oversikt over ulike typer kurs:

  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget Hybrid: I dette kurset får du tilgang til en omfattende nettressurs med forelesninger og oppgaver. I tillegg møter du på 10 samlinger sammen med en lærer for å forberede deg til eksamen.
  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget i Agder: Dette kurset er ganske likt Helsefagarbeider hybrid, men vi har 5 flere samlinger for å fokusere på eksamen.
  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget i Akershus: I dette kurset får du tilgang til en omfattende nettressurs med forelesninger og oppgaver. I tillegg får du 180 timer med opplæring sammen med en lærer. I løpet av de 180 timene fokuserer vi på fag, eksamenstrening, norskopplæring (for de som ønsker) og digitale ferdigheter.

Det anbefales å ha norsk språknivå tilsvarende norskprøve B1. Ved behov blir det tilbud om språkstøtte i norsk. Hvis du ønsker å delta på mer norskopplæring kan du sjekke norskkursene våre her.

Eksamen

For å ta eksamen må du melde deg opp som privatist, og ta en privatisteksamen etter gjeldende regler.

Du må ikke ta eksamen på VG1 eller VG2 nivå, men mange velger å gjøre det for å trene på eksamensituasjonen, eller for å ha nok fag til å bestå videregående utdanning på VG1 og/eller VG2 nivå. Det kan nemlig gi avkorting i praksiskravet, litt avhengig av hva slags utdanning du har fra før.

Du må selv huske å melde deg opp til eksamen. Fristen for det er 15. september for de eksamenene som er på høsten, og 1. februar for de eksamenene som er på våren. Det er også et eksamensgebyr som du betaler når du melder deg opp.

Hvordan bli barne og ungdomsarbeider som voksen

Lurer du på hvordan du kan bli en faglært barne- og ungdomsarbeider? For å få fagbrev som barne- og ungdomsarbeider må du melde deg opp til fag- og svenneprøven. Før du har lov til det må du dekke følgende:

  • Fem år med praksis i faget (8750 timer). Det er ulike ordninger som kan gi deg reduksjon i dette kravet. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål om din situasjon.
  • Bestått en teoretisk VG3 eksamen (BUA3103). Det er denne eksamenen som dette kurset, og et kurs som kommer etter dette forbereder deg til.

Dersom du følger Fagbrev på jobb eller Modulstrukturert fag- og yrkesopplæring trenger du ikke å oppnå et fast timetall. Du vil da kunne gå til fagprøve når du har bestått BUA3103 og gjennomført tilstrekkelig med moduler.

Det er ingen bestemt rekkefølge på disse to kravene. Du kan altså ta teorieksamenen før du har den praksisen du trenger. For mange kan det være enklere å få en stilling som gir deg praksis hvis du allerede har teorien på plass.

Slik melder du deg på

For å melde deg på kurset må du bare velge alternativ øverst på siden. Hvis du ønsker å snakke litt om veien videre for deg må du gjerne kontakte oss.

Kursavgift

kr 9990
  • 2 moduler
  • 32 undervisningsopgaver
  • 1 quiz
  • Hybrid
  • Norsk

Kurs