Hvem passer sykurset for?

Kurset passer for alle som er interessert i søm, eller som ønsker å lære å sy.

Enten du ønsker å fikse gamle plagg, sy kostymer, duker, gardiner eller klær så er dette kurset for deg.

Målet med sykurset

Målet med kurset er at du skal lære å sy enkle plagg.

Du vil derfor lære å ta riktige mål, klippe ut mønster og finne de riktige delene. Du vil også lære å plassere delene riktig på stoffer, og hvordan du kan utnytte stoffet på best mulig måte.

Vi kommer til å bruke tid på å lære hvordan du bruker rissehjul, hvordan du merker og hvordan du syr glidelås. I tillegg vil du lære å sy knappehull og tilpasse plagget.

De ulike kurskveldene

Kurskveld 1: Informasjon

Den første kvelden setter vi iav to timer. Læreren vil da informere litt om kursopplegget og hva slags plagg man kan forvente å sy på et sykurs for nybegynnere. Det blir også snakket litt om hva slags symaskin den enkelte har.

Læreren gir råd om hvilket stoff du bør kjøpe, hvilke nåler som passer stoffet, avhengig av hva du ønsker å sy.

Kurskveld 2: Klipping

Fra og med andre kurskveld må alle ha med symaskin. Til denne kvelden må du ha med mønsteret til plagget som du ønsker å sy. Denne kvelden bruker vi da til å legge mønsteret på stoffet, og klippe.

Fokuset denne kvelden er å legge mønsteret riktig på stoffet med tanke på trådregning, og eventuelt sømrom. Her blir bruk av rissehjul, rissepapir og eventuellt markeringskritt/markeringspenn viktig.

Kurskveld 3: Hvordan sette glidelås i en bukse

På den tredje kurskvelden får du prøvd deg på å sette inn glidelås i buksen. Denne kvelden lager vi en prøvelapp slik at du kan øve.

Samtidig jobber vi videre med det arbeidet som du har begynt med. Alle deltakerne har sine egne prosjekter, men her gir vi deg veiledning individuelt.

Kurskveld 4 til 8: Hvordan sy knappehull

Fra den fjerde kurskvelden fortsetter du i ditt eget tempo, og får individuell veiledning fra læreren. I løpet av disse kveldene skal du også få opplæring i hvordan du syr knappehull på din egen symaskin.

Stoff og material.

Materialet du bruker til å sy plagget ditt med er ikke inkludert i prisen for kurset. Vi prøver derimot hele tiden å jobbe frem gode avtaler med samarbeidspartnere i byen, slik at du kan få en god rabatt på det stoffet du trenger.

Hvilket stoff, og hva slags utstyr du trenger vil du også få vite den første kvelden. Da vil læreren snakke om materialet du trenger for ditt prosjekt og ulikt ustyr, slik som symasking, skjøteledning, stoff, mønster, tråd, nåler, saks, rissehjul, markeringskritt og målebånd.

Om læreren

Lillian Grønlund er utdannet syerske og har Svennebrev i kjole-og drakt. Hun jobber også med gardinsøm.

Siden 2014 har hun jobbet som kursholder for Aftenskolen.

Lillian har sin egen systue, som du kan lese mer om på hennes egen nettside.

Early Bird

For de som liker å være ute i god tid har vi lagt på en ekstra fordel. Du får nemlig 250,- kroner i rabatt på kurset hvis du melder deg på før 30. November 2021.

 

Påmelding