Tegnekurs på nett: portrettegning

Hans Christian van Nijkerk sitter ved et bord foran en blå vegg. På bordet er det en rekke skriveutstyr.
Foreløpig status
Ikke påmeldt
Pris
kr 99

Kursholder

Portrett

Hans Christian van Nijkerk

Billedkunstner

Hans Christian van Nijkerk (f. 01.03.1982 i Amsterdam, NL) er en norsk-nederlandsk billedkunstner bosatt i Stavanger.

Han er utdannet ved Kunstakademiet i Tromsø, Kunstskolen i Bergen og fikk i sin ungdom 5 år privatundervisning i tegning av billedkunstner Agmon Van Veen (NL). Han har undervist tegning siden 2013.

Som kunstner jobber han med primært med performance, video, lyd og musikk og har siden 2013 vist sine arbeider i 12 land. Han har organisert utstillinger og performancekunst-arrangementer som medlem av Performance Art Bergen og BLOKK (2014-2019) og har mottatt stipender fra Kulturrådet (2013 og 2018) og arbeidsstipender fra Billedkunstnernes Vederlagsfond (2016-2018).

Hvordan tegne et ansikt?

Det er det vi skal finne ut av i dette nettbaserte kurset.

Du vil kunne finne masse gratis ressurser på nettsteder som youtube og vimeo, men ofte kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne, eller å finne en video som lærer deg det du skal lære.

Vi har derfor satt oss ned og laget et kurs med pedagogikken i grunn. Her har vi samlet det du trenger å vite for å bli bedre i portrettegning.

Vi har rett og slett laget et tegnekurs for viderekomne hvor vi går i detalj på hvordan man tegner et ansikt.

Gjennom videoleksjoner og oppgaver veileder kunstner Hans Christian van Nijkerk deg gjennom ulike teknikker som du trenger for å utvikle dine egne tegneferdigheter.

Vi kommer til å gå gjennom utstyret du trenger for å tegne ansikt. Vi snakker om ulike typer utstyr, og tips til hvordan du bruker utstyret.

Er du for eksempel stødig i bruk av penselgrepet?

I tillegg vil vi gå gjennom generelle tegnetips og en rekke øvelser som hjelper deg med å forbedre presisjon og strekkvaliteten.

Hovedbiten av kurset går på å gi deg litt veiledning på hvordan du kan skissere et ansikt i profil, forfra og i trekvart perspektiv.

Til slutt snakker vi litt om belysning, valører og generell lysteori.

Når kurset er over har du forhåpentligvis fått masse nyttige innspill som gjør deg bedre i stand til å tegne ansikt og portrett.

Hvis du er helt ny til tegning, anbefaler vi at du starter med Frihåndstegning for nybegynnere.

[rrf_course_review course_id=”708″]

Handlekurv